Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Αρχίζει το Καρναβάλι της Πάτρας


Τελετή έναρξης το Σάββατο

Οι Πατρινοί φοράνε τα γιορτινά τους και ετοιμάζουν τις εκδηλώσεις για το πατρινό καρναβάλι με την τελετή έναρξης να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο.

Μικροί και μεγάλοι θα πάρουν μέρος σε μία υπαίθρια γιορτή, που αναμένεται να αναστατώσει ευχάριστα το κέντρο της πόλης. Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, καλλιτέχνες δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 11 το πρωί και θα διαρκέσουν όλη τη μέρα, μετατρέποντας τους πεζόδρομους, τους δρόμους, την πλατεία Γεωργίου και το δημαρχείο της πόλης σε πεδίο καρναβαλικής δράσης.

Από νωρίς το Σάββατο ο τελάλης, με συνοδεία καρναβαλιστών, την μπάντα του δήμου και την μπαντίνα, θα παιανίζουν γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς και θα μεταφέρουν το μήνυμα της χαράς και του κεφιού

Από τις 11:00-14:00  η παιδική Καρναβαλούπολη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα καλεί λιλιπούτειους και όχι μόνο σε ένα πανηγυρικό ραντεβού προϊδεάζοντας για το καρναβάλι των παιδιών.

Την ίδια ώρα στους πεζόδρομους του κέντρου και στην πλατεία Γεωργίου θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις από φορείς, συλλόγους, ομάδες, σχολές, πληρώματα, ενώ το δικό τους χρώμα αναμένεται να δώσουν οι ελεύθερες συμμετοχές πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», ομάδων και καρναβαλιστών, που θα πλημμυρίσουν το κέντρο με τις αυθόρμητες καρναβαλικές εμφανίσεις τους.

Στη 1.30 το μεσημέρι ο τελάλης με την καρναβαλική συνοδεία του θα καταλήξουν στο δημαρχιακό μέγαρο και θα παραδώσουν στο δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού 2012, το οποίο και θα παραμείνει στο δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 26 Φεβρουαρίου.

Στις 2 το μεσημέρι ο δήμαρχος Πατρέων θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του πατρινού καρναβαλιού στην πλατεία Γεωργίου, όπου και θα κάνει την εντυπωσιακή εμφάνισή του ο βασιλιάς Καρνάβαλος.

Θα ακολουθήσει συναυλία από το συγκρότημα «The Burger Project», ενώ μέχρι το βράδυ θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα στην πλατεία Γεωργίου. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με τον Samata των «Αγανακτισμένων Καρναβαλιστών»' σε συνεργασία με το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου.

Από την πλευρά τους, τα πληρώματα του «κρυμμένου θησαυρού» θα κάνουν την δική τους παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ του Σαββάτου από την πλατεία Όλγας. Η παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία Γεωργίου, όπου οι καρναβαλιστές θα παρουσιάσουν δρώμενα, υποσχόμενοι πολλές εκπλήξεις.

«Σε ένα περιβάλλον ανασφάλειας, αβεβαιότητας και αγωνίας, επιχειρούμε μέσα από το καρναβάλι να φωτίσουμε όσο γίνεται το σκοτεινό τοπίο, να δημιουργήσουμε οάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης στους συμπολίτες μας, να κρατήσουμε το μεγάλο θεσμό της πόλης στο ύψος του» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς.

Πηγή : newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *