Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Παρουσίαση του Προγράμματος για τη σύγχρονη διοίκηση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσίαση του Προγράμματος για τη σύγχρονη διοίκηση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα

Καλαμαριά, 2 Απριλίου 2019

Οι προτάσεις της Γενιάς Δημιουργίας για σύγχρονη διοίκηση και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων
Υπάρχουν αποδοτικές και εφικτές λύσεις για μια Σύγχρονη Διοίκηση των Δήμων! Βασικός παράγοντας επιτυχίας σε αυτό αποτελεί η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και της τεχνολογίας καθώς και η αποτελεσματική απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει από την σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη και την παράταξή του «Γενιά Δημιουργίας».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Ομιλητής ήταν επίσης ο Δρ Γιώργος Μπανιάς, Ερευνητής Γ’ του ΕΚΕΤΑ, με σημαντική εμπειρία σε θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
Οι ειδικότεροι άξονες του προγράμματος, όπως παρουσιάστηκαν εμπλουτισμένοι με παραδείγματα προς υλοποίηση, αναφέρονται στα ακόλουθα:
• Ανάγκη μεγιστοποίησης της τεχνοκρατικής αντίληψης στον σύγχρονο τρόπο αυτοδιοίκησης. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Υλοποίηση εκτεταμένων αλλαγών στις δομές των υπηρεσιών του Δήμου και αξιοποίηση όλων των ικανοτήτων και δεξιοτήτων  του ανθρώπινου δυναμικού. Ανάπτυξη της συνεργασίας και της λειτουργικότητας ανάμεσα στα Τμήματα και τις Διευθύνσεις του Δήμου με παράλληλη βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας. Συνεχής επιμόρφωση και κατάρτιση των εργαζομένων του Δήμου. Επικοινωνία με τους δημότες ως θεμέλιο δημοκρατικής διακυβέρνησης.
• Γεφύρωση του ακαδημαϊκού και ερευνητικού δυναμικού της ευρύτερης περιοχής με την τοπική αυτοδιοίκηση. Συνέργειες με άλλους Δήμους, με τις Περιφέρειες καθώς και με τους επιστημονικούς φορείς της πόλης και κοινή συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα. Επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.
• Αξιοποίηση, συμμετοχή, διεκδίκηση και απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Συμμετοχή του Δήμου σε καινοτόμες δράσεις και διεκδίκηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων και της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Στο τέλος της ομιλίας του ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, τόνισε πως «Η Γενιά Δημιουργίας στην Καλαμαριά, φέρνει την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την ανάπτυξη. Σκεφτόμαστε με εξωστρέφεια και πάντα με στόχο την άμεση και αποτελεσματική λύση των προβλημάτων του δημότη. Σχεδιάζουμε συνεργασίες με άλλους Δήμους, πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, ακόμα και με δήμους άλλων κρατών για ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας. Με τη δική σας στήριξη θα πετύχουμε τη δημιουργική επανεκκίνηση της Καλαμαριάς μας!»Από το Γραφείο Τύπου
Υπεύθυνος Τύπου
Νίκος Τομπουλίδης-Δικηγόρος
Τηλ. 6973988196
ιστοσελίδα: www.geniadimiourgias.gr
e-mail: giannis@dardamanelis.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *